Úvodní slovo

Milí studenti,

srdečně vás tu vítám a zdravím vás, ať se právě nacházíte v práci, na cestách nebo doma v pohodlí svého oblíbeného křesla. Blahopřeji vám k rozhodnutí zlepšit si angličtinu formou tohoto online kurzu.

Najdete zde kompletní obsah mého Intenzivního kurzu angličtiny pro úplné a věčné začátečníky a látku, kterou jsme se studenty probrali během 30 vyučovacích hodin.

Kromě toho kurz také obsahuje mnoho tipů, jak se zlepšit v angličtině co nejrychleji, dále 120 minut anglických nahrávek k poslechu v mobilním telefonu nebo mp3 v přehrávači a studijní materiály navíc, které vám vystačí na několik dalších desítek hodin samostudia.

Jak často se učit?

Jak rychle budete postupovat, záleží zcela na vás. Se studenty jsme látku obsaženou v tomto kurzu prošli během 5 pracovních dní, po 3x 90 minutách denně. Rozsah audiokurzu zároveň ale také odpovídá přibližně půlročnímu kurzu, do kterého byste docházeli 1x týdně po 90 minutách. S ostatními materiály, které zde najdete, kurz obsahuje tolik látky, kolik byste v jazykové škole probrali během jednoho roku.

S ohledem na to, jakým způsobem funguje naše paměť, je z hlediska efektivity nejlepší učit se každý den v menších dávkách, např. 30 minut denně. Máte-li nedostatek času a je-li pro vás obtížnější najít si půl hodinu v kuse, zkuste si tuto dávku rozdělit třeba na dvě části. 15 minut ráno 15 minut večer. Možná až začnete, zjistíte, že vás to baví, výsledky vám dělají radost a nakonec se vaše lekce s angličtinou protáhnou. 😊

Tempo, v jakém budete postupovat, ale záleží jen a jen na vás. Budete-li chtít, můžete celý kurz nastudovat i během několika dní nebo týdnů.

Proč je online kurz skvělým řešením

Výhodou online kurzu je, že ho máte k dispozici kdykoli a kdekoli a můžete studovat právě tehdy, kdy se vám to hodí, a postupovat vlastním tempem. Pokud si budete potřebovat cokoli zopakovat, máte možnost si příslušný úsek pustit vícekrát za sebou.

Zároveň můžete nahrávku kdykoli stopnout, potřebujete-li na přemýšlení delší čas, nebo přeskakovat tam, kde budou studenti pracovat samostatně.

Součástí hodin je i dostatek podnětů pro vaše vlastní vyjádření. Tam, kde si studenti na dané téma povídají nebo tvoří otázky či odpovědi, zkuste postupovat podobně. Tvořte otázky nebo na ně odpovídejte sami nahlas.

Pokud si nebudete vědět rady, na audiozáznamu vždy najdete vodítko, jak si s daným cvičením poradili studenti z kurzu.

Nahrajte se!

Můžete také zkusit si váš projev nahrát a pustit si ho s časovým odstupem – třeba následující den nebo po pár dnech. Často uslyšíte, kde jste udělali chybu nebo co by bylo možné vylepšit. Následně si můžete stejné cvičení zkusit udělat podruhé. Tak budete mít možnost svůj projev stále zdokonalovat.

Mluvte nahlas!

Studenti téměř po celou dobu kurzu mluví. Nejprve trénují jednoduchá slovíčka, poté se učí tvořit fráze a věty. Později sami vyprávějí.

Aby byl pro vás tento kurz přínosem, trénujte vždy s námi nahlas, jako byste byli součástí hodiny. Nestačí si odpověď pouze myslet nebo jen pasivně poslouchat. Důležité je mluvit, mluvit a mluvit, abyste získali potřebný cvik.

Mluvení v cizím jazyce je dovednost jako každá jiná. A trénuje se především tak, že skutečně mluvíte. Proto se nebojte mluvit nahlas.

Nenechte se odradit maličkostmi!

Pokud vám něco nepůjde napoprvé, vůbec to nevadí. Každý se učíme trochu jinak. A k tomu, co vám nešlo, se můžete kdykoli v budoucnu vrátit a zopakovat si to. Důležité je, že se neustále zlepšujete.

Nepřemýšlejte nad tím, co ještě neumíte. Myslete pozitivně a buďte hrdí na to, co jste se už naučili.

Dotazy

Budete-li mít nějaký dotaz, napište ho do prostoru pro komentáře, který se nachází v každé části tohoto kurzu dole pod audionahrávkou. Na dotazy a komentáře vám budu průběžně odpovídat.

Přeji vám hodně úspěchů!

Přeji vám, aby se vám s kurzem příjemně pracovalo a odnesli jste si z něho co nejvíce.

Pokud budete s kurzem spokojeni, budu ráda, když mi o tom dáte vědět - třeba prostřednictvím emailu.

Budu se těšit, že vám tento kurz pomůže získat základy anglického jazyka, které využijete při cestování nebo v práci, a že se třeba brzy uvidíme v kurzu pro pokročilejší. :-)

Přeji vám příjemné chvíle strávené s angličtinou!

Vaše lektorka Petra

Dokončit a pokračovat